Klank en Energie
 

Een mens bestaat voor 72% uit water. Mensen zouden vrolijk en geanimeerd kunnen worden wanneer ze naar muziek luisteren, doordat het water in hun lichaam een verandering ondergaat. De trillingen van muziek en woorden die door de lucht worden overgebracht, raken het water meer dan ieder ander element. Is er een manier om deze theorie te bewijzen? Jazeker.

Foto’s van kristallen zijn bijzonder doeltreffend als methode om het effect van muziek en woorden op water te laten zien. Masuru Emoto deed onderzoek naar water. Zie YouTube “Consciousness and Water”. Je kunt er ook over lezen in het stuk “Worden wij opgetrild” van Willem Glaudemans, kijk op www.willemglaudemans.nl.
 

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kan je een weg laten bewandelen via adem, ritme, toon, beweging en verbeelding en je daarmee de wonderen laten zien in de enorme ruimte van rust, inspiratie, expressie en manifestatie. Het zijn grote woorden maar ik heb er geen andere woorden voor. Lees vooral de reacties van deelnemers in het gastenboek, zij schrijven dit ook vanuit hun hart.

Ik maak gebruik van visualisatie oefeningen, technieken en songs die je dit gevoel kunnen geven. Muziek is namelijk een krachtig medicijn en een bron van heling en inspiratie en het stimuleert innerlijk evenwicht, groei en ontwikkeling.

Dat muziek daarnaast ook de innerlijke balans kan verstoren of zelfs ziek kan maken heb ik 20 jaar geleden aan den lijve ondervonden als gevolg van een verkeersongeval waar ik een whiplash aan over hield. Dit is het keerpunt in mijn leven geweest waar ik mijzelf opnieuw moest uitvinden in de muziek omdat ik geen prikkels meer kon verdragen, als musicus zowat het ergste wat je kan overkomen. De helende stem was het eerste wat mij toen weer een beetje terug bracht in mijn vak. Ik heb mij daarna verder laten inspireren door Don Cambell, Mario Coradini, Loucas van den Berg, Nella van Wijgerden, Mieke de Vrij en Tijn Touber. De laatste jaren zeker ook door deelnemers van mijn workshops en reizen ’Klank en Energie’ en mijn collega’s en studenten Docent Muziek op het conservatorium Codarts en de studenten en collega’s van RAMA Voices in Denemarken. Plezier in klinken, zingen en ervaren staat bij mij centraal in alle facetten van mijn werk.

Zingen met mijn Vocal Group Seacret

Ik hoop je te ontmoeten op één van de Mantra avonden, workshops of zeilreizen


Gertrude van EverdingenGertrude van Everdingen - Klank en Energie Gertrude van Everdingen - Klank en Energie Gertrude van Everdingen - Klank en Energie